duminică, 15 noiembrie 2009

Muzica D.J...


Photobucket


.Artistul britanic Dave Seaman vorbeste in cadrul unu interviu oferit de catre agentia Kish Communications despre noua sa compilatie This is Audio Therapy 2 (10 years of Audio Therapy), label-ul Audio Therapy, omul Dave Seaman si altele.

Beat Factor: De ce te-ai gandit sa produci un mix Audio Therapy?

Dave Seaman: Label-ul implineste 10 ani de zile in curand si ne-am gandit ca merita sa celebram acest eveniment. Am ales cei mai buni producatori noi si i-am lasat sa remixeze cele mai bune piese lansate de noi de-a lungul timpului. Ne-a fost teama ca nu vom potrivi cei mai buni producatori cu cele mai bune piese, dar am ramas impresionati de unele rezultate. Apoi a fost foarte usor pentru mine sa fac un mix cu piesele mele favorite.

Beat Factor: Cum ai descrie sound-ul mixului?

Dave Seaman: Brian Eno spunea intr-un interviu recent ca sfatul sau este inlaturarea clasificarilor, asa ca cine sunt eu sa il contrazic. Sunt de parere cu Brian. Arta nu ar trebui clasificata strict.

Beat Factor: Cum ai ales piesele pentru mix?

Dave Seaman: Binenteles pentru ca este o compilatie a label-ului, nu am avut o munca foarte dificila. A fost ceva de genul, uite 25 de piese, alege 15 dintre ele si fa un mix. Simplu.

Beat Factor: Ai spune ca semnatura ta muzicala ca DJ se regaseste pe noul material?

Dave Seaman: La un anumit nivel da, dar este imposibil ca un astfel de mix sa te reprezinte. Este un start bun totusi. Sunt foarte bucuros de rezultat.

Beat Factor Ai 10 ani de label in spate si mai multi ca DJ. Care este secretul succesului tau?

Dave Seaman: Munca si exploatarea oricarei oportunitati care iti iese in cale. Sunt sigur ca secretul succesului meu este faptul ca inca iubesc ce fac si ma consider binecuvantat pentru ca reusesc sa si castig bani din asta. Atata timp cat o sa ramana starea asta nu veti scapa de mine.

Beat Factor: Diversitatea muzicala a fost un concept important pentru producerea mixului?

Dave Seaman: Am realizat compilatii inainte dintr-o varietate de stiluri pe un singur CD, sau pe doua, trei, si este destul de greu pentru ca poti ajunge sa realizezi un mix ‚rupt’ si ‚incoerent’. Daca incerci sa acoperi mai multe genuri intr-un spatiu scurt, compilatia ta poate sa sune ca un ‚megamix’, si in final nimanui sa nu-i placa.

Beat Factor: Cum crezi ca se compara muzical albumul fata de alte mixuri ale tale?

Dave Seaman: Vreau sa cred ca am avut niste standarde foarte ridicate, cel putin la ultimele doua lansari.Sunt foarte mandru de Therapy Sessions Volume 4 si Renaissance Masters Vol. 10 dar cred ca mixul asta este peste ele. Desigur repet, este o compilatie de label asa ca reprezinta tot ce inseamna Audio Therapy.

Beat Factor: Ce parere ai despre scena house in momentul de fata, privind calitatea si lansarile?

Dave Seaman: Exista foarte multa muzica buna. Intotdeauna este. Cred doar ca este mult mai greu de gasit intr-un magazin care este saturat de productii mediocre sau proaste. Este atat de usor sa produci o piesa in ziua de azi, dar nu asa de usor este sa o faci si buna. Chiar cred ca este nevoie de un control al calitatii, dar stiti, fiecare are viziunea sa despre propria productie. Pe asta a fost construita scena, pe democratizarea muzicii.

Beat Factor: Lasand la o parte lansarea albumului, cat de incarcat este programul tau ca DJ?

Dave Seaman: Foarte incarcat. Chiar daca am maxim trei gig-uri pe saptamana. Am copii acum, asa ca este important pentru mine sa petrec timp cu familia. Tocmai am terminat un turneu lung in America, Mexic si Canada (ei au fost cu mine), am stat o zi acasa si am plecat in Japonia. In acest weekend am Amsterdam, Munchen si Thessaloniki, apoi India, Glastonbury, etc, etc.

Beat Factor: Sunt anumite show-uri pe care le astepti in mod special?

Dave Seaman: Glastonbury este in fiecare an, un mare eveniment pentru mine. Voi mixa si vineri si sambata in acest an si sunt foarte incantat. De asemenea voi mixa in Matter pentru prima data in Londra. Abia astept. Am ratat deschiderea Chicken Pox. Dar am auzit numai lucruri bune asa ca va fi o noapte pe cinste.

Beat Factor: Metoda preferata de mixing: vinyl sau CD?

Dave Seaman: In acest moment CD-ul. Nu am mai mixat pe vinyl de cativa ani. Desi m-am orientat spre Ableton, Serato si Traktor in ultimul timp. Poate voi face schimbarea curand.

Beat Factor: Clubul tau preferat?

Dave Seaman: Imposibil sa aleg unul singur. Au fost atat de multe de-a lungul anilor.

Beat Factor: Producatorul tau favorit in acest moment?

Dave Seaman: James Harcourt, Style Of Eye, Guy J, Apparat, Peter Horrevorts. As putea sa continui la nesfarsit.

Beat Factor: Arma ta secreta?

Dave Seaman: Animal Collective ‚My Girls’ a inceput sa prinda bine. Mereu sunt intrebat care e.

Beat Factor: Care este cea mai urata experienta din saptele platanelor?

Dave Seaman: A fost o data cand clubul a ramas fara vodka. Va imaginati? Adica, cum ar putea un om sa munceasca in asa conditii?


” secretul succesului meu este faptul ca inca iubesc ce fac si ma consider binecuvantat pentru ca reusesc sa si castig bani din asta. Atata timp cat o sa ramana starea asta nu veti scapa de mine!


THE END :) 
 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino