vineri, 31 iulie 2009

bordelurile, prostitutia si sexul pe bani..Istoria bordelului coboara pana in Antichitate, pentru ca exista marturii despre prostitutia practicata in templele construite in Orientul Mijlociu si tot bazinul mediteranean.
La grecii antici si romanii, bordelurile erau functionale chiar cu "licenta" oficiala, prima atestare fiind inregistrata in Atena, in anul 694 i.H.

PhotobucketIzvoarele despre multumirea pe care au avut-o barbatii atunci cand regele grec Solon a permis functionarea bordelurilor, muncitorii si marinarii nu se mai bateau atat de des si nu mai faceau revolte, iar bugetul cetatii avea si el de castigat.

Mai mult, bordelurile au dus si la aparitia unor scoli speciale in care femeile care voiau sa practice prostitutia, de la sclave la viitoare curtezane, erau antrenate sa practice aceasta profesie.

Secole mai tarziu, in secolul XVI, o curtezana era numita amanta sau dansatoarea profesionista a unui barbat puternic si bogat, care ii acorda femeii respective lux si statut social, in schimbul companiei ei.

In Europa din timpul Renasterii, curtezanele aveau un rol decisiv in viata sociala a elitei, adesea luand locul sotiei, ca functie sociala.

Cuplurile regale ducea vieti personale separate, pentru ca adesea casatoria se incheia din motive politice sau doar pentru mostenitori sanatosi, astfel ca regii isi satisfaceau nevoile si placerile exuale in compania curtezanelor. Madame de Pompadour a fost o celebra curtezana, amanta a regelui Frantei Ludovic al XV-lea.

Doar cateva tari in care prostituatia este legala..

Autoritatile din Olanda, Germania, Austria, Grecis, Danemarca, Noua Zeelanda au legalizat prostitutia.

In  Olanda,  din ianuarie 2001, prostitutia este considerata o profesie ca oricare alta, prostituatele au dreptul sa ceara conditii igienice de munca, siguranta la locul de munca etc. Femeile platesc taxe din veniturile incasate prin prostituatie.

In Marea Britanie, prostitutia nu este ilegala daca prostituata lucreaza indepedent si fara sa tulbure ordinea publica. Barbatii gasiti de mai multe ori in cartoerele bordelurilor, cumparand servicii sexuale, pot fi amendati. Este interzis sa recrutezi personal pentru prostituatie si sa deschizi un bordel.

In Cuba, desi prostitutia este interzisa, cei care au vizitat-o recent au relatat ca pioniere de 12-13 ani, cu cravate la gat, pleaca in timpul recreatiilor, cu invoirea cadrelor didactice, pentru o partida scurta de sex cu turistii straini pe bancheta autoturismului sau in dosul unor parapete formate din tomberoane.

Bordelurile folosesc mai multe modele de "business":

In unele cazuri, prostituatele sunt tinute fara voia lor, fara permisiunea de apleca, primind foarte putin sau nimic din banii castigati. In unele cazuri, prostituatele sunt cumparate si vandute de proxenetii lor, ele avand doar statutul de sclave.

In alte cazuri, prostitutale sunt angajate, primesc un mic salariu fix si o parte din banii cheltuiti de clienti (Maison close, closed house).

In alt tip de bordel, prostituatele platesc intretinerea bordelului unde stau, iar proprietarul nu este implicat in tranzactia financiara dintre client si prostituata (Maison de passe, trick house).

In fine, exista si prostituate salariate si isi impart castigul cu "casa", bordelul, fetele dandu-le bacsis celor care nu sunt implicati direct in "industrie", dar intretin bordelul (menajere, soferi etc.).

dyeve:Dana Hotcity

 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino