marți, 14 iulie 2009

Egoisti in dragoste..


Este bine sa fim egoisti cand este vorba de dragoste sau ar trebui sa avem curajul sa cladim de la inceput o relatie pe principii si sentimente solide?
In ziua de astazi, traind intr-o continua miscare, ce se deruleaza cu o viteza ametitoare, trebuie sa ne impartim intre cariera, prieteni, activitati mondene, shopping, divertisment, familie... Mai avem timp si de iubire? Putem integra o relatie in tot tumultul vietii cotidiene, fiind capabili sa o sustinem, sa o alimentam cu ce are nevoie? 
Rapiditatea cu care se desfasoara evenimentele in viata noastra se imprima de asemenea si in domeniul sentimental. Traim totul intens, si poate de aceea iubirile se consuma repede. Rupem usor o legatura, este infinit mai complicat sa recurgem la modalitatile de consolidare a acesteia. Stim ca mereu vom gasi pe altcineva disponibil.
Dar, sa ne punem intrebarea: oare de cat timp are nevoie o iubire sa se transforme de la stadiul de simpla pasiune la acea legatura speciala intre doi oameni, pe care daca o ai te poti duce linistit in fata altarului, iar cand rostesti juramintele sa fii linistit ca nu vei pacatui incalcandu-le vreodata?
Pe de o parte, ca sa cunosti omul pe care il ai langa tine, sa stii ce ii face placere, sa inveti sa fii langa el cand are nevoie de tine, sa realizati impreuna lucruri care sa va lege... trebuie sa pui suflet. Nu te poti tine la distanta si sa pretinzi ca celalalt sa iti dea totul, pana cand tu te convingi daca il vrei sau nu.
Pe de alta parte, obisnuim sa ne complacem in situatii nedorite. Ne lipseste de multe ori curajul de a pune capat cand vedem ca pur si simplu nu merge. Sau ne incurcam in principii. Sau credem ca-l iubim pe celalalt, dar iubim imaginea pe care am dori s-o aiba.
Pierdem timp pretios. Ne e frica sa punem suflet la inceput, si ucidem iubirea care se naste. Ne e frica sa spunem NU la sfarsit, si incercam sa reinviem sentimentele ce au murit demult.
Iubeste cand ai ocazia, fara retinere! Ti-e teama sa nu care cumva sa suferi?  Suferinta celui ce nu a iubit niciodata, este mai mare a celui care este singur, izolat in lumea lui. Si, mai ales, fii si putin egoist. Da totul, dar ai grija sa si ceri totul! Iar cand nu merge ceva, atunci mergi mai departe!
 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino