marți, 5 mai 2009

..Increderea..


Incerc sa deslusesc cuvantul – incredere(s.f.) , pt.cineva care ma intreba zilele trecute, despre cum as defini eu, acest termen - vis-à-vis de oameni…?!

Okie!..Stim clar descrierea din dex.(-a fi sincer fata de o pers.careia ii poti incredinta orice secret..a da vot de incredere unei persoane..s.a.), insa, hai sa vad, daca, opiniile personale vor concluziona faptul ca, am facut sau nu bine sa am incredere in oameni, si unde am aplicat limitele..!?
Incep mai intai cu subconstientul. Pana la urma este un aparat ( o masina..)de inregistrat, ale tuturor impresiilor absorbite din viata aceasta; si bune si rele..
 
Normal ca in detrimentul meu/nostru – tot in el sunt incluse parerile negative pe care le-am auzit despre mine/noi, si, de fiecare data cand gandim negativ despre propria persoana, atunci cand cineva ne critica sau incearca sa ne intimideze, ce face subconstientul (?) decat sa inregistreze, lasandu-ne influentati de impresiile sau cuvintele altora despre noi, imbolnavindu-ne sufletul si creierul… Toate aceste aspecte nu sunt decat niste “capcane prostesti” – pt. cei care nu au incredere in oameni. 
Este simplu, pentru ca:
Atunci cand am incredere in oameni, indiferent daca acestia ar merita sau nu , imi alung din start in primul rand gandurile rele (invidie, ura, minciuna, trufie..etc.) si astfel pot ramane adevarata mie, in primul rand; percepand cu ochiul si urechea curat, automat si trupul meu ( interiorul..) va fi sanatos.

De foarte multe ori, am avut rezultate bune, pozitive, cand am folosit increderea , fie doar si pt. a NU imi incarca subconstientul cu impresii negative, fata de o persoana sau mai multe, vizualizand doar, afirmatiile si tot ce este pozitiv, izvorand dintr-un fundament bun de gandire personal (..zic eu..).

Este foarte adevarat ca , nu de fiecare data reusim, mai ales cand increderea iti este calcata in picioare cu vreo dovada clara..insa, pana la urma – increderea – este o “tehnica” . Atunci cand spun “eu, am incredere”, imi comand energia sa circule prin mine, in fiecare moment..Imi daruieste un sentiment de reverenta, poate si uimire, tocmai pt. a-mi intari partea negativa, pana la urma a vietii, obligandu-ma sa afirm ceva frumos, ceva real, ceva care are importanta macar pt. progresul meu spiritual si poate fi si in beneficiul altora..

Poate increderea acordata cuiva, este un proces de initiere, in incercarea propriului suflet pt. a vedea cat de multa stralucire ar exista in el pt. a-si anihila intunericul creat tot in el, si, indiferent de locul ocupat in societate sau de calea pe care a ales-o fiecare, toti oamenii vor fi supusi in fata ei..i.n.c.r.e.d.e.r.e.a.

Increderea este puterea proprie, cu care iti controlezi energia din corp. Cu cat avem mai multa putere personala, cu atat putem acorda incredere celor din jur…(..chiar cu riscul de a fi considerati/e “botanisti” - :) pt. ca folosind increderea, putem crea schimburi pozitive in viata noastra in primul rand , dar si a celor din jur. Increderea inseamna implicare sufleteasca, iar cei care nu pot oferi asa ceva, ar trebui sa invete sa se cunoasca. Cei care nu pot oferi incredere, nici nu vor primi de la cei care o ofera, pt. ca si-au format invelisuri prea groase sufletului, alcatuind acea persona, crezand ca oamenii din jur doar asta asteapta de la ei.

Daca vrem ca intreaga frumusete a propriei identitati sa se reveleze, trebuie sa acordam mai intai - incredere in oameni. De ce? Pt. a cauta si a gasi raspunsuri in noi ..Iar cand le vom gasi, mai intai ne vom tulbura, apoi ne vom minuna cand vom afla cat de frumosi suntem cand spunem adevarul mereu..!
 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino