marți, 9 februarie 2010

Freeedooom...



Recunoasteti, da?

Inca nu?
So...any idea? :))
Totusi, libertatea..e libertate, nu?

Deci, ati recunoscut faimoasa inchisoare de lux situata pe locul 3 in lume dintre cele mai ciudate, ( Pe locul intai -  Inchisoarea San Pedro din orasul La Paz, Bolivia are 1.500 de detinuti, urmata de Inchisoarea Cebu din Filipine care este vestita pentru ca detinutii sunt foarte buni dansatori. Cei 1.500 de detinuti iau zilnic lectii de dans si au ajuns sa fie atat de apreciati incat sunt invitati deseori la evenimente culturale si chiar sunt platiti pentru asta). iat-o si pe cea situata pe 3, una.de lux sa zic - inchisoarea Justizzentrum Leoben din Styria, Austria. Este vorba despre o inchisoare de cinci stele care arata, mai degraba, ca un hotel de lux sau o cladire de birouri. O constructie grandioasa, din sticla si otel, cu parcuri si camere "de cazare" moderne, toate acestea le fac detinutilor din Austria viata mult mai usoara...

Mai sunt locul 4 - Inchsorile din Rusia care au reputatia de a fi cele mai aglomerate din lume, mai ales Kresty Prison din St.Petesburg.  
In mod normal, ar trebui sa fie 3.000 de indivizi inchisi la Kresty Prison, insa cifra ajunge intotdeauna la 10.000. Fiecare prizonier are la dispozitie circa patru metri patrati si 15 minute pe saptamana sa faca dus. In 2006, Vladimir Putin a declarat ca va muta inchisoarea in alta parte, iar cladirea veche va fi tarnsformata intr-un complex hotelier.

Pe locul cinci se claseaza cea mai mica inchisoare din lume. Inchisoarea Sark a fost construita in Insula Sark din Guernsey in 1856. Poate "caza" doar doi detinuti, dar este folosita si in zilele noastre.

Locul sase - Penitenciarul ADX din Colorado, SUA este cunoscut ca fiind una dintre cele mai sigure dar si inumane inchisori din lume. Detinutii au permisiunea de a iesi din celule doar noua ore pe saptamana. Cei inchisi aici mananca doar in celule. Camerele au foarte putina mobila care nu poate fi mutata din loc, WC-urile se inchid automat daca cineva incearca sa le infunde iar dusurile sunt automate astfel ca apa curge doar timp de trei minute

Aceasta este pe locul sapte - Inchisoarea Aranjuez din Spania este singura din lume care are camere speciale pentru familii. Penitenciarul se afla la 40 de kilometri de Madrid si are camere decorate cu personaje Disney, un dispensar si un loc de joaca pentru copii. Asta pentru ca parintii detinuti sa fie aproape de copiii lor.

Pe locul al optulea Norvegia exista singura inchisoare ecologica din lume: Bastoey Island. Aici, detinutii isi produc singuri hrana. Inchisoarea arata mai degraba ca o ferma. Se folosesc panouri solare pentru energie, iar toate obiectele folosite sunt reciclate. Surprusul de fructe si de legume ecologice este impartit la cecelalte inchisori din tara.

 Al noualea - Penitenciarul Cereso Chetumal, din Mexic, este unic in lume iar aici nu s-au mai inregistrat acte de violenta in ultimii zece ani. Asta pentru ca detinutii participa la programe culturale iar in momentul in care exist o disputa intre doua persoane, acestea pot cere sa fie duse intr-un ring de box. Acolo, indivizii isi pun manusile de box si, dupa doua runde, disputele dispar. Multi dintre detinuti nu vor sa paraseasca penitenciarul, pentru ca aici au mancare buna, conditii excelente in camere si atat femeile cat si barbatii participa la diverse activitati culturale.
Cea de-a zecea Inchisoarea Alcatraz din San Francisco este una dintre cele mai cunoscute din lume. Cladirea este situata pe o insula. Penitenciarul a fost folosit ca far pentru marinari, apoi ca fortificatie militara, ca inchisoare militara si, in ultimul rand, ca inchisoare federala. Momentan, inchisoarea nu mai este folosita, dar in cei 29 de ani in care a functionat, nici un detinut nu a reusit sa evadeze.

 So,ladys & gentlemans - ;)) ne bagam sau nu..in ele? =))))))) Eu una prefer totusi sa raman afara, libera, freee...prizoniera frumusetii si a lucrurilor si fiintelor dragi din jurul meu si nu numai..Voi?
( sursa: ziua)

6 comments:

victorysilcana on 9 februarie 2010 la 11:41 spunea...

Dyeve... tienes razón. Por mucho lujo que tengas, la libertad es lo más importante.
Un abrazo.

Anderson Wasser on 10 februarie 2010 la 01:47 spunea...

Eu não tenho dúvidas que a liberdade é melhor, mesmo que seja em um lugar mais humilde.
Nu am nici o îndoială că libertatea este mai bine, chiar şi într-o mai umil. (I'm sorry for my poor romanian).
Wasser

Unknown on 10 februarie 2010 la 04:04 spunea...

@Anderson Wasser
obrigado
Seu romeno é perfeito:)))

Unknown on 10 februarie 2010 la 04:06 spunea...

@victorysilcana
gracias
por lo que es realmente la vida es más preciosa libertad de lujo lo que usted tiene cuando usted no pueda disfrutar de ellos en libertad ... de nada
bessos:)

Anonim spunea...

still, nothing's like being free as the bird flies but i don't mind being a prisoner in a woman's heart, Happy Valentine

Unknown on 11 februarie 2010 la 23:53 spunea...

@theBluesman

..or a man's heart :))

Thx. Happy Valentine also to you;)

 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino