miercuri, 3 iunie 2009

Terra nostra



Habar nu aveam despre faptul ca angelicul actor Leonardo Di Caprio, (pe care multi dintre noi il cunoastem cel mai bine din minunatul film Titanic) - in urma cu un an de zile a produs acest film - "the 11th Hour". Este cunosut deja faptul, ca numerosi actori indragiti s-au implicat si se implica tot mai mult, in tot felul de proiecte ce au acelasi scop general - salvarea Terrei.Intamplator, in noaptea aproape trecuta, tupaind din site in site si cautand cu totul si cu totul altceva, am dat peste acest film si pagina de site myspace/Di Caprio, de altfel foarte interesanta. Am privit acest film, uitand de alte probleme ce s-ar situa la ordinea zilei, si mi-a lasat un gust destul de amar. Imaginile socante pe alocuri, poate cunoscute, recunoscute transmit realitatea crunta si dura; confirma faptul ca trebuie sa intelegem toti, si in special corporatiile si liderii politici de pe toata planeta asta ce ar trebui sa fie numai verde..sa adopte masuri cat mai urgente si decisive, pt. a lupta impotriva crizei climatice, ce va urma in cel mai scurt timp..Se cheltuiesc anual peste 500 miliarde $ cu publicitatea... De ce suntem atat de ignoranti, lasi si lacomi, chiar nu ne pasa macar de copiii nostri, sa aiba o planeta cat mai curata si fara E-uri daca se poate? Chiar nu ne dorim sa inhalam un aer mai proaspat, mai curat, mai purificat, chiar nu ne dormim o planeta curata, chiar nu ne pasa de consecintele alegerilor proaste pe care le fac majoritatea celor care conduc tarile de pe planeta asta? Chiar nu mai avem mila si iubire pentru Terra noastra draga, aceasta "acasa" a noastra, a tuturor..? Oare cand ganditi, mai si simtiti? Care o fi sau este natura voastra interioara, oare nu va ganditi la voi ca fiinte, sunteti multumiti doar sa produceti toxine mentale si emotionale zilnic..? Daca ordinea naturala a universului a fost lasata intr-un anumit fel, nu ne-a ajuns ca Terra ne-a oferit si hranit cu atatea bogatii din subsolurile ei, dar drept multumire, de ce sa nu defrisam tot ce se poate, s-o chelim de tot, s-o batjocorim cat de mult se poate, si sa cream cat mai multa dizarmonie si nefericire ei...Asa o fi, chiar nu avem nevoie de planeta asta?Alegerea este a noastra, a tuturor. In fiecare moment putem sa incepem sa gandim limpede precum cristalul, pana la urma, ecuatia este simpla: cu cat putem pastra controlul mai mult acestui CO2 - cu atat mai mult avem sanse ca planeta noastra cu tot ce-i apartine, si se misca pe ea, sa nu dispara intr-o buna zi, fara sa ramana macar o marturie, un artfact ca noi oamenii am populat candva aceasta minunata planeta..
PS - Toata lumea se lamenteaza, comenteaza, despre mica furtuna ce a avut loc aseara prin Bucuresti, dar cand se vor intampla lucruri si mai grave... cine, cui si unde, pe ce planeta vom mai comenta..?

2 comments:

alice isabelle spunea...

Sincera sa fiu, nu stiam despre existenta acestui film. Noroc ca am avut ceva zile libere si am ajuns in pagina ta de blog. Bravo, fetita! Chiar imi place noua formula. Nu stiu acum cat de fidela am sa-ti fiu, dar cu siguranta voi mai trece pt. a ma relaxa cu articolele si pozele din noul blog,macar lunar hi!hi!hi!
Daca iti vede sor-mea blogul, precis o sa-si faca si ea un blog, si precis o sa iti ceara niste sfaturi.

Unknown on 1 august 2009 la 03:18 spunea...

@ alice isabelle

draga mea..tot ce ai vazut in acest film este pur si simplu dureros de adevarat..asta este..si daca nu incepem acum sa facem ceva...de maine s-ar putea sa fie deja prea tarziu..
am si uitat sa te comentez amore mio, dar noi ne comentam in fiecare zi, right babe?
smiles..te pup..poate mai ma vizitezi si pe blog..nu numai life..hihihihhi
paaaa

 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino