duminică, 9 mai 2010

Cai-pi-rin-ha danseaza pentru mine


Mi se luminează fața deja, poate și zâmbesc, cand aud muzica, cand mă mişc pe ritmurile ei, iar când intru in atmosfera îmi creeaza acea bună dispoziţie și ma simt mult mai bine indiferent ce probleme aș avea sau nu dar, acesta este cel mai puţin important aspect dintre efectele terapeutice ale dansului...

Dansul este o formă de comunicare: între tine şi corpul tău, între tine şi ceilalţi oameni. Este o comunicare nonverbală, spontană, ceea ce implică participarea atât a conştiinţei cât şi a subconştientului, o comunicare într-o situaţie destinsă, securizantă, pe care o creează ritmul muzicii şi convenţia socială care asociază dansul cu momente de divertisment, de "distracţie".

Și, pentru ca la ultima ediție "Dansez pentru tine" - publicul a votat de-a-n***** ( nu am înțeles nici pâna acum după ce criterii au judecat), favoriții mei si nu numai sunt convinsa d-asta - respectiv perechea compusa din Andreea Spataru (Romania) și Antonio Martis dos Santos ( din Brazilia - 29 ani - amarât rău și el ca și ceilalti concurenți - care a luptat sa le ofere soției și copilului sau o locuinta și un viitor fara lipsuri si greutați, sa iși revada familia din Brazilia pe care nu a mai vazut-o de 11ani...( macar i-a fost adusa aici,in Romania ) au obținut doar locul 3; nuuuuu, nuuu...nu - total eronat -  ei trebuiau sa fie caștigatorii concursului  chiar daca îmi este simpatic Moroșeanu, tocmai ca era vorba ca se puncteaza si se ține cont de partea tehnică a dansului si nu ale cazurilor respective.

http://web3.protv.ro/assets/protv/dpt/characters/antonio-martins-dos-santos-andreea-spataru/defaults/andreea-spataru.jpg
 Priviți! Cand am dreptate AM.



Frumoasă muzică au brazilienii ăştia! Muzica despre viaţa care e frumoasă, despre femeile care sunt superbe, și despre Our God care le-a dat tot ce şi-au dorit vreodată și, mai au ceva - Caipirinha, so...

So, de nervi si suparare :P mi-am facut un Caipirinha - ceea ce va rog și pe voi  sa incercați.
Oki, chiar daca nu ştii ce e cachaça, poate că îți place  fotbalul și ai auzit de  Pelé , de samba, de carnaval, deci ți-ai dat seama ca mă refer la Brazilia..

Cea mai mare tara a Americii de Sud, si a cincea din lume, Brazilia are o bucatarie exact ca propriul spirit: zvapaiata si colorata!
O tara atat de vesela și cu chef de viața nu putea da lumii decat o bucatarie în care o multitudine de arome exotice se intretaie cu alimente total neobișnuite sau în care influențele europene, în special portugheze (țara care a colonizat Brazilia în 1533), conviețuiesc la masa alături de cele amerindiene. Influențele africane sunt foarte importante, pană la abolirea sclaviei, în 1888, ajungand în Brazilia peste 5 milioane de africani! Pregatiți-va de relaxare, urmeaza "dansez pentru mine cu  o samba îmbibată în caipirinha!

Cachaça (se pronunţă caşasa),  este o băutură alcoolică distilată braziliană, la fel de populară ca romul ce se obţinute din trestie de zahăr. Cachaça vine de pe plantaţiile Braziliei coloniale, primii producători şi consumatori fiind ţăranii şi sclavii. Istoria ei începe prin 1530, odată cu introducerea culturilor de trestie de zahăr în Brazilia (de către patria „mamă”, Portugalia).

Pe vremea aia, zahărul era nu doar un mare lux, dar şi o mare sursă de bani – şi implicit de influenţă economică şi politică. Sclavii primeau uneori drept recompensă resturile de sevă ale trestiei de zahăr tocate şi zdrobite; erau lăsate la macerat 24 de ore, apoi se fierbeau şi rezulta licoarea alcoolică – aşa se face şi azi. În general, se îmbuteliază imediat după distilare, dar există şi variantele de cachaça lăsată la maturare în butoaie din lemn de imburana, freijo, jequitiba, cedru sau stejar american sau european, care dau licorii un gust mai catifelat şi mai rotund.

Nu s-a impus o definiţie oficială a gustului şi aromei de cachaça, pentru că există mii de producători; practic, oricine poate să distileze sucul trestiei de zahăr într-un alambic din propria-i ogradă (lucru care face dificilă deosebirea dintre original şi „impostură”). Deşi coloniştii o considerau o băutură a săracilor, preferând rafinamentele alcoolurilor europene, discriminarea n-a împiedicat cachaça să devină omniprezentă în cultura braziliană. Cachaça, licoarea populară ajunsă vedetă internaţională, e apreciată de consumatorii din toate clasele sociale graţie unui foarte trendy cocktail – Caipirinha.

Este inclusa pe lista oficială de cocktailuri recunoscute, printre cele mai bune 50 de bauturi din lume din toate timpurile. Pentru că în afara Braziliei e destul de greu de procurat – de exemplu, în România există un singur importator – în multe cocktailuri, inclusiv în Caipirinha cachaça este frecvent înlocuită cu vodca sau romul.

Caipirinha era, la inceputul secolului, bautura traditionala a caipira, agricultorul brazilian. Adusa in Europa la sfarsitul anilor 70, a fost amestecul care a facut cunoscuta Cachaca, adica Aguardente de Cana braziliana. in vremurile acelea, in Italia, se gasea peste tot doar Cachaga Pitu, un sortiment care domina si pe piata braziliana. Actualmente, in magazine se gasesc peste douazeci de marci ale distilatului sud-american. O mica variatie in modul de preparare consta in agitarea amestecului timp de cateva secunde in speed shaker, un pahar de plastic care se potriveste la old fashioned, permitand amestecarea continutului acestuia.

Let's make some Sunday Caipirinha!

Daca adaugați apa minerala obțineti o bautura mai slab alcoolizata, și folosiți rom in loc de pitu cachaca. Obțțneti astfel Caipirissima. Daca din contra, vreti o bautura mai tare, folosiți vodka in loc de rom și obțineți Caipiroska.


Preparare
500 ml Cachaca
2 lingurite de zahar (preferabil brun)
1 lamaie verde
4 cuburi de gheata



1. Se spala lamaia verde cu grija și se usuca apoi prin ștergere cu o carpa curată;
2. Se taie lamâia in 8 bucați si se pun bucațile într-un pahar;
3. Se amesteca cu cele doua lingurițe de zahar;
4. Se zdrobeste apoi cu o lingurița lamaia pana când se amesteca tot zaharul cu suc de lamaie;
5. Cojile de la lamaia ramasă dupa stoarcere vor ramane pe fundul paharului;
6. Se pun cuburile de gheața și se toarna peste Cachaca pană la umplerea paharului;
7. Se lasă o lingurița în pahar, astfel încat fiecare sa poata potrivi gustul dulce în funcție de preferința.
8. Se savurează.. îhmmm
9. Buuu, acum, apuca-te și dansează samba ca nebunul  sau nebuna și,
10.Gataaa..!

      
PS (...)
În Brazilia se servește cu o bucată de tresie de zahăr în loc de linguriță, dar nu cred că o să găsiți așa ceva pe aici…so, sa bem și sa damsam pe chestia asta...! :)



6 comments:

Unknown on 9 mai 2010 la 22:53 spunea...

Hi Dyeve.
Looks like a good recipe.:)
But can you use liquid sugar from sugarcane instead of granulated sugar?
I prefere the liquid kind it mixes better with liquids.
Have a great day!
Ps: yes i have eaten squid but not the Dumbo octopus.

Anderson Wasser on 10 mai 2010 la 03:49 spunea...

Olá!
A caipirinha original deve ser feita com açucar da cana de açucar mesmo... e em pó!
Quanto a cachaça (pinga), existem mais de 100 marcas, seguramente. Mas se for uma proveniente do estado de Minas Gerais, então fica bom demais!

Hello!
The original caipirinha should be made with sugar from sugar cane even ... and powder!
As for cachaça (pinga), there are over 100 brands, certainly. But if U use one from the state of Minas Gerais, then it get better!

http://www.cachacasalinas.com.br/

ps: don't drink so much ;)

Unknown on 10 mai 2010 la 22:49 spunea...

@Will
Not just look is great and real. Of course you can not use liquid sugar..Will! Come'on man..! :))

Have a great night! See ya'a!

XO

Unknown on 10 mai 2010 la 22:58 spunea...

@Anderson Wasser

Well, well, well..:)Look who's here?! Welcome on board..!

No, Anderson, I don't drink usualy :)) but becouse off that guy Antonio from Brasil with our romanian girl who don't win the competition ( did u wach the video to see them dancing?)..I was so sad, becouse was unfare and I decided to make a conection betwen Brasilian guy and why not Caipirinha, that I must admit that I like a lot..but I can drink only sip 3-4 drops... :P

I make it, and my staff drinked! :))))))))

XO

Anderson Wasser on 22 august 2010 la 07:46 spunea...

Oh God... They are dancing ARGENTINIAN Tango!!! Maybe wine shoud be best for these ocasions =)

Unknown on 22 august 2010 la 21:31 spunea...

@Anderson Wasser
I don't know ..but they were great and in that time I was so upsed becouse they didn't take the prize .. also if you could read (translate ) he is from Brasil and he has many problems .. Save Gods, that now he is ok.

Thank you, again!

xo

 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino