marți, 16 martie 2010

Motivele pentru care te insela partenerul



Iata cateva din situatiile  intalnite in motivele invocate de cei care isi inseala partenerul:

1. Plictiseala
As spune ca acesta este cel mai des intalnit motiv la oamenii care inseala,
desi nu este exprimat fatis. E greu sa mentii acelasi nivel pe tot parcursul relatiei. Lucrurile incep in forta, apoi se aseaza si apoi amandoi realizati care e viata reala. Din practica analizei cuplurilor care se separa sau divorteaza, am constatat ca acelea care au o relatie foarte intensa la inceput sunt cel mai predestinate sa ajunga in acesta situatie. Cand intalnesti pe altcineva, excitarea initiala a unei noi relatii te ia prin surprindere. Retrairea acelor clipe minunate in care ai atatea de descoperit despre partener sunt un puternic excitant, cu atat mai intens cu cat face o nota discordanta cu o relatie care lancezeste.

2. Dependenta
La prima vedere, inselaciunea pare un comportament care semnifica independenta. Aceasta ar putea fi interpretat ca faci ce vrei, atunci cand doresti. Dar mai repede cred ca inselaciunea este un comportament dependent. Un infidel este dependent, deoarece nu este suficient de puternic pentru a rupe cu cel cu care este in prezent pentru a fi cu noua persoana. Iar cei care permanentizeaza acest obicei, fara a se separa de partenera „oficiala” dau intr-un fel dovada unei slabiciuni de caracter, chiar si in cazul in care considera aceasta situatie ca un „sport” al capacitatii de seductie.

3. Confuzia
Uneori viata sau o anumita situatie poate sa te afecteze. O schimbare de
serviciu, o imbunatatire brusca a situatiei materiale(uneori si reversul, o inrautatire a ei), plecarea copiilor din caminul parintesc(asa numitul sindrom al „cuibului gol” al celor la varsta de 40-50 de ani) sunt cateva din ipostazele care te pot aduce in situatia de a cauta o aventura sau aventura sa te gaseasca pe tine. Confuzia determinata de aceste schimbari te pot determina sa faci greseli.

4. Pentru ca isi permit
Iertand un infidel inseamna a-l tolera si asta duce la un cerc vicios.
Barbatul care a inselat isi poate pierde respectul pentru partenera si ar putea continua sa triseze pentru ca stie ca poate continua, pentru ca va fi primit mereu inapoi, ba poate chiar ...apreciat mai mult.

5. Dorinta de a primi caldura sufleteasca
Daca cineva te trateaza rau, atunci primul instinct este de a te indeparta de el sau ea. Dar uneori nu este atat de simplu; poate ca aveti copii impreuna sau obisnuinta este foarte mare sau convenientele conteaza mult. Daca te simti prinsa in capcana unei relatii nepotrivite, e aproape natural sa alergi catre bratele deschise ale persoanei care te trateaza bine. Si de aici, frecventele drame ale celor care s-au casatorit cu amantele/amantii, drame nespuse familiei si chiar noului partener, dar impartasite astrologului sau psihologului. Caci relatia de iubire nu este aceeasi cu cea de casatorie, iar asteptarile celui care se retrage dintr-o casatorie sau dintr-o relatie de durata si se angajeaza in alta sunt extraordinar de mari.

6. Razbunarea
Acest lucru este destul de simplu - ochi pentru ochi. Inseala daca esti inselat. In cazul in care in mod continuu partenerul te raneste sau abuzeaza de tine intr-un fel, il inseli pentru ca el sa inceteze si sa te redescopere pe tine, mai valoroasa pentru faptul ca ai fost dorita de altul. Foarte adesea aceste relatii nu mai pot fi salvate si cel care a vrut sa-si ia revansa astfel, constata ca bulgarele pe care l-a aruncat a provocat o avalansa care a maturat totul: ani de convietuit impreuna, cu bune si cu rele, in care s-au realizat multe, material sau afectiv.

7. Confirmarea atractivitatii personale
Uneori, atunci cand te afli intr-o relatie de lunga durata sau in cazul in care partenerul te subestimeaza, vei incepe sa te intrebi daca inca mai esti atragatoare. Daca ai o relatie, asta iti dovedeste ca o persoana noua poate fi atrasa de tine. Se supraestimeaza astfel si incantarea produsa de noutate, caci timpul este un dusman redutabil al relatiilor care se bazeaza exclusiv sau preponderent pe atracţia fizica.

8. Fiorul
Eram sa spun „excitarea”, dar i s-ar fi dat o conotatie pur erotica si nu e vorba de asta sau numai de asta. Unii oameni se bucura de fiorul de a insela: actioneaza in secret, risca sa fie prinsi, cauta sa traiasca momente senzationale cu o dragoste interzisa; intr-un cuvant, se simt din nou tineri sau foarte tineri. Acesta este cel mai frecvent motiv invocat de barbatii trecuti de prima tinerete si care se tem de batranete mai mult decat femeile. Acestea din urma se identifica adesea cu realizarile copiilor si „uita” de varsta lor reala.

9. Imitatia
Adesea anturajul joaca un rol important. Daca prietenii sau cei pe care-i admira o fac, cum ar putea un barbat orgolios sa nu-si demonstreze si el curajul si capacitatea de seductie? Starea sociala joaca si ea un rol important, mai ales in cazul barbatilor, deoarece inca o partenera „cere” sacrificii materiale si chiar daca ea nu le exprima explicit, barbatul se simte dator sa le ofere. La randul lor, femeile care ocupa o pozitie sociala si profesionala inalta, sunt mai atragatoare pentru barbatii dornici de aventuri, ele confirmandu-le, in perceptia lor, valoarea, prestigiul lor personal.

4 comments:

Unknown on 16 martie 2010 la 23:45 spunea...

hey where have you been pretty women

Unknown on 18 martie 2010 la 00:53 spunea...

stugod

Thx for visit...and compliment..I ws realy busy..but I promise I will be more active here and to my friends when I could.:)

Ram Bansal on 18 martie 2010 la 07:57 spunea...

Hi dear, welcome the new look.
I miss you very much. Why don't you write in English. You write well in English also/

Unknown on 21 martie 2010 la 12:25 spunea...

Ram Bansai the Theosoph

God morning! :)

I miss all of you ..Thanks a lot..I write in romanian language also in english.
For the post in my language - you can acces the transalter from my down page..push the button from romanian and then push the last from english..and here is..my page in english or other language you like. Trie and you will see.. Of course the translating will not be exactily..but, anyhow you will understand some..:))

Have a splendid day! :)

 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino