joi, 18 februarie 2010

Karma in dragoste


Dragostea si intalnirile karmice

Considerand ca sunteti familiarizati cu ceea ce inseamna karma si alte elemente care tin de„karmic”, vom vorbi acum despre dragoste si karma, pentru a intelege unele aspecte legate de acest subiect interesant. Pentru cei care doresc sa-si improspateze cunostintele despre vietile anterioare si influenta lor asupra noastra, este bine sa reciteasca articolul „Astrologia karmica”  si „Karma individuala si karma colectiva” .
Din perspectiva karmica, felul nostru de a fi, de a ne comporta, chiar de a simti, nu se trage, asa cum s-ar putea crede, din experientele acestei vieti, ci isi are radacinile in vietile trecute la care se raporteaza in mod inconstient amintirile, dar mai ales optiunile de viata si obiceiurile. Acest fel de a fi a fost ales special pentru aceasta viata, cu scopul ca individul sa se poata desprinde de repetarea vietii trecute, deci si de greselile facute atunci, prin anumite experiente. Deseori nu ne sunt clare evenimentele, ba, de multe ori, suferim si invinuim cu incapatanare destinul sau soarta rea, proiectand in mod gresit responsabilitatea in exterior, fara sa ne intrebam daca nu cumva noi suntem aceia care am gresit, undeva... candva...


Despre intalnirile karmice

O intalnire karmica este, de fapt, o „regasire” a doua suflete care s-au cunoscut si au relationat intr-o viata anterioara, iar aceste intalniri pot avea valente negative sau pozitive, in functie de legatura karmica a celor doi. Vi s-a intamplat sa intalniti „pentru prima oara” in viata ( asta ) o persoana necunoscuta, pentru care sa simtiti din prima clipa o simpatie spontana, ei bine, este legatura karmica pozitiva care se manifesta in aceasta intalnire karmica. Exista si intalniri in care legatura karmica are incarcatura negativa si, in acest caz, vom simti un sentiment de respingere pentru persoana respectiva. Intalnirile karmice au un rol important in vietile noastre, ele constituind ajutorul nostru pentru a evolua spiritual, in sensul rezolvarii unor probleme relationale sau datorii karmice ramase dintr-o viata anterioara. Intr-o tema natala, Saturn este cel care ne poate indica intalnirile karmice de toate felurile, ca cele cu parintii, bunicii, rudele apropiate, cu sefii nostri ierarhici, cu prieteni si cele ale sufletelor-pereche. Ne regasim cu suflete dintr-o viata anterioara, din diverse motive ; pentru ca avem o datorie karmica sau pentru ca trebuie sa platim celuilalt o astfel de datorie ; ne reintalnim pentru a indrepta un rau comis intr-o viata anterioara persoanei respective sau pentru a invata o lectie, pentru evolutia noastra spirituala, pentru a termina ceva ramas nedus la bun sfarsit intr-o viata trecuta ; o reintalnire karmica poate avea drept scop ajutorarea altui suflet sa evolueze spiritual sau sa-si plateasca o datorie karmica ori, in cazul in care viata unei persoane a luat sfarsit inainte de vreme, iar celalalt a ramas blocat in suferinta dragostei ca intr-o bucla temporala, regasirea karmica servind la deblocarea respectiva pentru continuarea evolutiei ; sunt multe astfel de legaturi karmice care pot face posibile intalnirile karmice. Acestea pot fi de naturi diferite si nu poate fi vorba doar despre doua suflete barbat-femeie ; legatura karmica se refera nu numai la iubiti, ci si la mama-copil, copil-tata, frati, surori, prieteni, sefi, rude si alte legaturi care fac posibila intalnirea karmica. Ne reintalnim ; si daca relatia din aceasta viata isi atinge scopul, acela de evolutie spirituala, nu este imperios necesar ca noi sa ramanem impreuna, iar despartirea va fi simpla, usoara si fireasca.


„Sufletele-pereche”

Sufletele care se iubesc cu o dragoste puternica, intensa, intr-o viata, este posibil sa se reintalneasca de-a lungul a mai multor vieti, datorita iubirii lor atat de puternice, incat energia pe care o creeaza tine sufletele impreuna pe durata acestor vieti. Uneori sufletele-pereche se reintalnesc intr-un moment critic al existentei lor, cand intervine un blocaj, care nu mai permite evolutia spirituala ; iubirea ii ajuta la deblocarea starii acesteia si astfel isi pot continua procesul de evolutie. Pentru ca scopul sufletelor-pereche este de a se ajuta reciproc in evolutia lor spirituala. Dar nu spunem suflete-pereche numai indragostitilor ; pot fi astfel de persoane cu legaturi de alta natura, cel mai simplu exemplu fiind acela al mamei cu copilul ei dintr-o viata anterioara, care se regasesc in aceasta viata ca fiind surori care se simt suflete-pereche. Saturn este foarte important in sinastriile ( compararea temelor natale a doua persoane ) unor intalniri karmice ; cand Saturn se suprapune pe Soare, Luna, Venus sau ascendent, este vorba de suflete-pereche ; suprapunerea lui Saturn pe ascendentul celuilalt poate duce la o casatorie durabila. De asemenea, pozitia nodurilor lunare pot indica suflete-pereche, dar si Lilith ( Luna Neagra ), a carei suprapunere cu Venus, Marte, Luna si Soarele provoaca o atractie irezistibila si, daca este vorba despre o persoana de sex opus , se manifesta o atractie fizica instinctiva. De asemenea, Kiron este important, deoarece poate indica o regasire karmica a doua suflete-pereche, cand se suprapune pe Nodul Nord sau pe Soare ; suprapunerea cu Venus indica o puternica atractie senzuala si sentimentala. O legatura karmica deosebita poate fi atunci cand Soarele din tema unuia se suprapune pe casa VIII din tema celuilalt, in acest caz Soarele este o dragoste din alta viata pentru cel cu casa VIII. Sunt mult prea multe elemente care trebuie luate in considerare pentru a descoperi afinitatile dintre doua suflete, dar ce trebuie stim este ca, in pofida faptului ca am intalnit ( sau nu ) sufletul-pereche, a te crampona de o anumita legatura ( si am vazut ca este vorba si despre orice alta legatura decat cea de dragoste ), poate fi uneori impotriva firii, caci, odata ce scopul reintalnirii karmice a fost atins, nu este imperios necesar ca cei doi sa ramana impreuna.


Sa mai stim...

Intalnirile karmice importante pentru evolutia noastra sunt planificate in Universul Spiritual, in perioada dintre doua vieti ; avem posibilitatea de a le trai in mod inconstient sau ( mult mai bine ) putem incerca sa intelegem ratiunea spirituala a vietii noastre. De multe ori cautam iubirea in sfere inalte sau, ma rog, in alte locuri, cand ea se poate afla undeva, aici, aproape, doar ca n-am vazut-o noi. Pentru a incerca sa intelegem aceea ratiune spirituala a vietii noastre, putem apela la astrologia karmica, la regresia emotionala sau hipnotica ; dar cea mai buna „metoda” este aceea de a apela la propria intuitie si la „bunul-simt” ( spiritual ). A trece cu „ochii inchisi” prin viata, figurativ vorbind, inseamna a ne condamna la reincarcarea karmei cu alte si alte datorii pentru viata viitoare, la ratarea ocaziilor de progres spiritual, la blocarea dezvoltarii personale si a evolutiei noastre spirituale.

(reincarnare.ro)

2 comments:

Anderson Wasser on 21 februarie 2010 la 06:58 spunea...

I liked this text and I also believe that reincarnation is the best explanation for a lot of things that happens to us everyday. Thanks for the post.

Unknown on 21 februarie 2010 la 12:52 spunea...

@Anderson Wasser
I thank you for your visit.
I got this impression too and many times when I face problems, I concluded that I must pay some karma or received any lesson from it.
However, nothing happened in our world accidental, it is already clear, I think. :)

 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino