luni, 11 ianuarie 2010

Un colt de rai


Aiguille du Midi (3842 m), este un munte in masivul Mont Blanc, in Alpii francezi. 
Numele de "Aiguille du Midi", se traduce literal ca "ac de pranz". Este asa numit pentru ca soarele stagneaza direct peste varf la pranz. In mod normal, toata lumea ia telescaunul de la Aiguille du Midi ( 3811 m ); fiecare ascensiune este extrem de lunga si dificila.
Refuge Cosmique este o coliba adesea utilizată de cei care viziteaza Mont Blanc si de unde poti sa ai un acces mai usor de la Aiguille du Midi. Ai mai multe posibilităţi de alpinism dar ar trebui să va rezervati un loc de dormit cu cateva zile înainte.






De la colibă aveti o priveliste deosebita spre Col du Midi şi gheţarii în acest domeniu (Vallée Blanche şi gheţarul du GEANT). Cu o ruta normală la nivel inalt, Mont Maudit si Mont Blanc. Grandes Jorasses si Dent du Géant, de asemenea, arata foarte impresionant de la colibă. Puteţi, de asemenea,  sa vedeti  Chamonix 2.000 m mai jos, in vale.

O locatie minunata, un drum spre cosmos daca vreti...

3 comments:

Anonim spunea...

breathtaking view, simply awesome, thanks for sharing them here

Anderson Wasser on 12 ianuarie 2010 la 02:12 spunea...

Que lugar maravilhosamente frio e branco! Está exatamente o extremo oposto do que está ocorrendo aqui no sudeste do Brasil: Exuberantemente quente e verde!
"What wonderfully cold and white! It is exactly the very opposite of what is happening here in southeastern of Brazil: lusciously warm and green!"
Obrigado pelas imagens - Gracias por las imagenes... Anderson Wasser

Laszlo on 12 ianuarie 2010 la 07:35 spunea...

Fotografii superbe..no comment

 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino