miercuri, 11 noiembrie 2009

Un nou limbaj de programare google..


Motorului de căutare Google a anunţat crearea „Go”, un nou limbaj de programare. Creatorii limbajului „Go” afirmă, că acesta combină viteza de operare, tipică pentru limbajele dinamice, cum ar fi „Python”, şi performanţa şi siguranţa, caracteristice pentru „C” şi „C++”.

„Go” operează cu mai multe procesoare şi este destinat în primul rând pentru programarea de sistem. Cu ajutorul lui, de exemplu, se poate crea un server, care deserveşte simultan mii de conexiuni.

Google însuşi subliniază că „Go” este un limbaj experimental. El este puţin utilizat chiar şi în cadrul companiei, aşa cum nu pregătit pentru utilizarea în scară largă. Până când, pentru „Go”este creat un server numai pentru limbajul oficial al site-ului: Golang.org.

În cadrul elaborării „Go” au participat cei mai buni specialişti din acest domeniu, comunică CNET. În special, este vorba de unul dintre creatorii „Unix”- Ken Thompson, arhitectul sistemelor de operare „Infern” şi „Plan 92, Rob Pike, şi Robert Grizmer, unul dintre creatorii „V8”, mecanism de prelucrare „JavaScript” în browser-ul „Chrome”.

 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino