duminică, 11 octombrie 2009

Legea 112/1995..s-a modificat..dupa cum urmeaza..





Plenul Senatului a decis modificarea Legii 112/1995, astfel ca dreptul de cumparare sa poata fi exercitat de titularul de contract al locuintei, daca a dobandit calitatea de chirias cu cel putin trei ani anterior datei cererii.
Modificarea a fost votata cu 81 de voturi pentru, o abtinere si un vot impotriva, fiind facuta pe marginea unei propuneri legislative a parlamentarilor PDL, PSD si ai minoritatilor.
Initiatorii au considerat ca, prin reglementarile care conditioneaza beneficiarii Legii 112 de ocuparea apartamentelor respective, la data intrarii in vigoare a legii „s-a creat o inechitate inadmisibila, o disproportie vadita intre scopul urmarit si rezultatul obtinut”. „Prin reglementarea diferentiata a categoriilor de chiriasi, in sensul acordarii anumitor drepturi numai unor categorii de chiriasi si exceptarii de la exercitiul acelorasi drepturi a altor categorii de chiriasi, s-a creat o discriminare pentru chiriasii ce detin o locuinta facand obiectul Legii 112/1995, dupa data intrarii in vigoare a acestui act normativ”, se mai arata in expunerea de motive a propunerii legislative.
„In acest sens, se impune asigurarea unui cadru normativ-legislativ care sa asigure egalitatea de tratament intre chiriasii locuintelor construite din fondurile statului si chiriasii locuintelor care fac obiectul Legii 112/1995”, mai argumenteaza initiatorii.


Astfel, initiatorii au propus ca dreptul de cumparare sa poata fi exercitat indiferent de data dobandirii calitatii de titular de contract al locuintei, daca aceasta calitate este indeplinita la data solicitarii. Comisia juridica a modificat, printr-un amendament, astfel ca plenul Senatului a votat ca dreptul de optiune la cumparare sa poata fi exercitat de titularul de contract al locuintei, daca a dobandit calitatea de chirias cu cel putin trei ani anterior datei cererii.
 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino