sâmbătă, 24 octombrie 2009

Banca fata in fata cu legea falimentului personal..


PNL a depus, joi, o initiativa legislativa privind insolventa persoanelor fizice, care permite romanilor aflati in imposibilitatea de a-si plati datoriile la banci sa intre sub protectia tribunalului, iar imprumutul lor sa se reesaloneze pe o perioada de 3 ani, a anuntat deputatul liberal Eugen Nicolaescu. Nicolaescu a precizat ca initiativa legislativa a falimentului personal este o masura de protectie impotriva executarii silite. El a aratat ca initiativa legislativa nu incurajeaza neplata datoriilor, ci da o gura de aer pentru pentru persoanele aflate in situatia de a nu putea plati, oferindu-le o perioada de trei ani pentru a face acest lucru. "Declararea falimentului personal vine ca o ultima solutie", a spus Nicolaescu, aratand ca este vorba despre sprijinirea persoanelor care au achitat 75% din credit si au intrat in intarziere de plata, in urma crizei economice, a cresterii numarului somerilor si din cauza costurilor imprumuturilor la banci. “O astfel de lege ar permite românilor care nu isi mai pot plati datoriile in primul rând la banci, din cauza conjuncturii economice nefavorabile, sa intre sub protectia tribunalului. Bancile nu vor mai putea astfel sa-l execute silit pe debitor, iar datoriile vor putea fi reesalonate pe o perioada de maximum 3 ani. Inexistenta unei asemenea legi conduce azi… la discriminare intre cetatenii români si cei europeni nerezidenti in România, dar care au credite in tara noastra. Persoanele care sunt din Uniunea Europeana, dar nu sunt rezidente in România, se bucura de legea din tara in care provin, iar majoritatea statelor europene precum si SUA au o astfel de lege. România si Bulgaria sunt singurele tari din estul Europei care nu au o lege a falimentului personal”, a spus Eugen Nicolaescu. El a afirmat ca aceasta lege nu va incuraja neplata datoriilor, ci ofera “o alternativa de supravietuire” cetatenilor care nu isi mai pot plati datoriile. De altfel, pentru a demonstra acest lucru, Nicolaescu a enumerat si o serie de conditii pe care trebuie sa le respecte cei care ar putea intra sub incidenta unei asemenea legi. “Conform prevederilor din acest proiect de lege, declararea falimentului personal vine numai ca ultima solutie, in cazul in care debitorul e de rea-credinta sau daca debitorul este fraudulos “, a explicat Eugen Nicolaescu. Potrivit acestuia, proiectul de lege ii are in vedere in principal pe cetatenii disponibilizati sau pe cei care au suferit reduceri drastice de venituri si nu isi mai pot permite plata datoriilor. “Debitorul de buna-credinta care… a acoperit un minim de 75% din valoarea totala a creantelor acceptate in lista creditorilor va putea beneficia de inchiderea anticipata a procedurii si de stergerea din toate registrele de public itate si evidentele publice a consecintelor juridice ale insolventei”, a afirmat deputatul liberal. Eugen Nicolaescu a precizat ca a lucrat la acest proiect de lege alaturi de avocatul Gheorghe Piperea, specialist in insolventa. Photobucket

6 comments:

Unknown on 28 octombrie 2009 la 00:14 spunea...

Buna, multumesc pentru review-ul de pe linkrefferal. Accepti un link exchange? Astept un raspuns de la tine.

Unknown on 28 octombrie 2009 la 02:49 spunea...

Te-am adaugat in blogroll ... Lista mea de bloguri.

victorysilcana on 28 octombrie 2009 la 11:21 spunea...

Ojala pase esta época tan mala de crisis en el mundo entero y podamos recuperar nuestra dignidad personal para poder vivir con lo que es de ley.
Saluditos

image_of_purity on 28 octombrie 2009 la 18:21 spunea...

how r u my favourite bloggers...i been a long time...happy blogging..

Lucian on 30 octombrie 2009 la 08:53 spunea...

mie mi se pare o initiativa foarte buna, dar nu cred ca va trece de parlament

Oigen on 30 octombrie 2009 la 19:04 spunea...

Salutare, spune-mi daca vrei sa facem un schimb de linkuri. Anunta-ma pe oigen11@gmail.com sau pe http://oigen.info printr-un comentariu ca m-ai adaugat iar in cel mai scurt timp posibil vei primi notificarea ca am facut acelasi lucru.

Multumesc anticipat! Oigen

 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino