duminică, 26 iulie 2009

Barbatii vor ....



Barbatii, intre ei, si femeile, intre ele, raspund diferit la aceasta intrebare.
Multi barbati vor ca femeia de langa ei sa fie frumoasa. Apar apoi nuantarile – sa se ingrijeasca, sa se imbrace cu gust, sa fie o prezenta placuta.
Pentru unii dintre barbatii tineri, femeia este un trofeu. Ceva cu care defilezi pe strada ca sa rupi gura targului. Pentru acest gen de barbati, conteaza mai putin ca diva este bata si nu poate sa lege doua vorbe. Important e ca alti barbati sa intoarca privirile dupa femeia lor.

Pentru barbatii maturi, care au o anumita scara a valorilor, conteaza mai degraba ca femeia sa fie o persoana ingrijita – ca aspect, infatisare si prezenta – si sa fie o prezenta si o companie placuta. Prezenta placuta nu are a face neaparat cu frumusetea fizica. Felul de a fi, de a te imbraca, de a comunica si de a te prezenta celor din jur este o parte esentiala a „prezentei placute”.
Ideile femeilor despre ce vor barbatii difera si ele in functie de varsta si statut social.
Cele tinere sunt in mare masura echivalentul feminin al barbatilor tineri: El ma vrea frumoasa si vrea sa se mandreasca cu mine pe strada.
Cele mature – casatorite sau nu – se impart insa in doua mari categorii.

Prima categorie si totodata cea mai numeroasa (aici intra si femeile casatorite) este alcatuita din cele care cred ca barbatul are nevoie de o mancare buna, o camasa calcata si, ocazional, de sex. Intr-o anumita masura, aceste femei au dreptate. Exista barbati care vor asta si care se multumesc numai cu asta. Exista insa o problema atunci cand femeia crede ca are langa ea acest tip de barbat, iar el nu este de acest tip. El isi va dori si va astepta altceva de la ea, iar ea nu ii va oferi – pentru ca nu poate sau nu stie.

A doua categorie de femei, din pacate nu foarte populata, este categoria celor ce stiu ca barbatul de langa ele are nevoie, intai de toate, de un prieten si de tovaras de viata.
Prin tovaras de viata nu inteleg persoana alaturi de care iti petreci – in orice fel – viata, ci acea persoana cu care poti interactiona intr-un mod creativ si satisfacator pentru firea ta interioara. Altfel, poti petrece o viata intreaga alaturi de un „tovaras de viata” care, din motive de incompatibilitate si comunicare deficitara, ramane insa un strain pentru tine... si tu pentru el.

Femeia matura stie ca trebuie sa aiba si sa intretina o relatie sau o legatura cu barbatul de langa ea. O relatie bazata intai de toate pe o afinitate de idei, viziuni si scopuri in viata. O relatie bazata pe o prietenie sau tovarasie si pe sentimentul ca ei formeaza o echipa in raport cu restul lumii. O legatura in care cei doi cred si simt ca pot realiza ceva impreuna in viata.

Aceasta legatura intima nevazuta trebuie sa fie baza oricarei relatii. Relatiile sexuale dintre cei doi nu sunt decat prelungiri ale acestei legaturi intime, ele fiind cu adevarat satisfacatoare numai atunci cand provin sau izvorasc din comuniunea intima dintre cei doi. In caz contrar, daca relatiile sexuale sunt motivate sau provin doar din impulsurile sexuale naturale (atractie animalica), relatia dintre cei doi are o mare problema si este doar o chestiune de timp momentul in care se va opri brusc. Asa sunt relatiile bazate pe sex: cei doi isi satisfac unul altuia pornirile sau obsesiile sexuale, insa in acelasi timp fiecare isi doreste mai mult decat o legatura sexuala. Desi sexul poate fi magnific intre ei, la nivel intim ei sunt totusi doi straini.

Sentimentul si dorinta de comuniune, precum si satisfactia de a putea spune „noi doi am facut asta”, sunt lucruri firesti prezente in fiecare dintre noi. Aceasta comuniune vine din cunoasterea intima, din punct de vedere sufletesc si afectiv. Pentru realizarea ei, trebuie ca partenerii sa se dezvaluie sau sa se prezinte unul altuia, in mod constant de-a lungul vietii, fiecare facandu-se cunoscut celuilalt cu afectele, pasiunile, placerile si miscarile sufletesti specifice. Acestea sunt lucrurile care il definesc pe om si numai atunci cand i le cunosti, poti spune ca-l cunosti pe acel om.

(dyeve - IceWoman)

5 comments:

Anonim spunea...

certainly a very indepth analaysis of the relationship between two individuals and well written too.

Unknown on 26 iulie 2009 la 09:25 spunea...

'Morning! Bluesman! You are to kind..:)
Thx for your visit and comment..I tought U forget me..:))

Have a great day!

Anonim spunea...

dyeve,'morning, how can i forget about you, i may be slow in coming back to your site due to many deviations here and there but rest assured that i'll always come back to you my dear. You have a great day & treat yourself to nice cup of coffee ya.

Unknown on 26 iulie 2009 la 14:27 spunea...

hahaha!
Thx my friend, Now I will treat, I was so upsed thinking that U forgat about me..:)

Have a nice cap of coffe..I drink a lot too..and enjoy the blogosfere..
btw..I meet the site of Paolo Coelho..
wow..great man. great writer..the best..
he didnt not accept me yet..(its normal :))..but I wait in the corner..
Gimmie five.and lets read..:))

Anonim spunea...

~3/7/2010
(Dyeve - IceWoman)? just noticed this in the post, and i don't think so.......

 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino