miercuri, 22 iulie 2009

22 iulie aduce eclipsa..


11 august 1999
Photobucket Cand soarele dispare in mijlocul zilei iar cerul se intuneca intr-o fractiune de secunda, este infricosator.. Va aduceti aminte cu siguranta de anul 1999 august 11 - eclipsa totala de soare, vizibila si in Romania .
 wiki spune: *O eclipsă de Soare se produce când Luna trece între Pământ şi Soare, prin faţa Soarelui. Văzut de pe Pământ, discul Lunii e de obicei mai mare decât cel al Soarelui şi, dacă se interpune între privitor şi Soare, îi "blochează" lumina, aruncând o umbră corespunzătoare pe Pământ. Când discul Lunii acoperă în întregime pe cel al Soarelui imaginea luminoasă obişnuită a Soarelui este blocată complet şi, pentru o anumită zonă de observaţie, eclipsa de soare este totală. O eclipsă de Soare se poate vedea doar dintr-o zonă potrivită de pe glob. Pentru a observa cu ochiul liber o eclipsă de Soare, de orice tip ar fi ea, este nevoie de un filtru solar. Fără acest filtru observarea eclipsei duce la accidente grave ale ochiului, care pot ajunge până la orbire. Filtrul cel mai accesibil este filtrul de sudură mai dens. Filtrul ideal, numit filtru Mylar, este o peliculă aluminizată prin care nu trec radiaţiile periculoase.*

PhotobucketMaine 22 iulie 2009 are loc cea mai lungă eclipsă totala de soare din secolul 21, cu durata de cel mult 6 minute, 39 secunde. (Urmatorul eveniment din aceasta serie va fi la 2 august 2027.) Take care people! :)

Cei care sunt mai superstitiosi de fel, spun ca aceste eclipse nu aduc ceva bun ci dimpotriva sa ne asteptam la ce este mai rau..








soarele in diferite lungimi de unda


Soarele este o stea, un corp cosmic imens, masiv, ce generează energie prin reacțiile nucleare ce se produc în nucleu. Importanța sa pentru viața de pe Terra nu poate fi subestimată: fără Soare noi nu am exista. Totuși Soarele poate deveni periculos, fiind nevoie să îl monitorizăm în continuu.
Soarele domină sistemul solar, fiind cel mai mare astru. Fără energia sa viața nu ar fi apărut. Chiar daca vom mai primi aceeași energie de la Soare încă 4 miliarde de ani, viața pe Terra se află pe muchie de cuțit. Atmosfera planetei noastre ne pretejează de radiațiile ce vin din Cosmos și de la Soare, dar noi avem un efect distructiv asupra acesteia: producem gaze dăunătoare atmosferei și defrișăm vegetația ce elimină dioxidul de carbon din aer.
Viața în viitorul apropiat de pe Terra depinde de noi, dar la scară mare depindem de modul în care se va schimba Soarele.(obs.astr.)
harta eclipsei inelare de soare din 15 ianuarie 2010 Photobucket .




imagini deep-sky
Imagini cu roiuri stelare deschise și globulare, nebuloase difuze și planetare și galaxii, luate de la Observator. Toate imaginile au fost luate prin telescopul  Meade LX200R , de 30 cm diametru, donație Alpha Bank.

m3
 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino