duminică, 14 iunie 2009

Capitalul lui Marx ne scoate din criza?


A.)  Karl Marx s-a născut la 5 mai 1818 în oraşul Trier din Prusia (Germania). A studiat dreptul la Universitatea din Bonn şi apoi istoria şi filozofia la Universitatea din Berlin. În 1843, Marx se căsătoreşte cu Jenny von Westphalen. În noiembrie se mută la Paris, unde, un an mai târziu, în august 1844, se întîlneşte cu  Friedrich Engels când începe marea lor colaborare şi prietenie. La solicitarea Congresului al II-lea al Ligii Comuniştilor, la care aderaseră în 1847, Marx şi Engels elaborează programul acesteia, cunoscut sub numele de Manifestul Partidului Comunist, apărut în februarie 1848. După înfrîngerea revoluţiei din Germania, este expulzat succesiv din Prusia şi Franţa şi se stabileşte definitiv la Londra. În emigraţie, Marx şi Engels continuă activitatea revoluţionară. În 1867 apare primul volum al operei fundamentale a lui Marx, Capitalul, consacrată analizei procesului de producţie al capitalului. Al doilea şi al treilea volum au apărut după moartea lui Marx, fiind pregătite pentru tipar de către Engels. Marx desăvîrşeşte teoria valorii bazată pe muncă şi elaborează teoria plusvalorii, piatra de temelie a economiei politice marxiste.
Marx a dezvoltat tezele fundamentale ale socialismului ştiinţific, făcînd o analiză a perspectivelor luptei de clasă a proletariatului, dezvoltînd teoria revoluţiei proletare şi a statului. La 14 martie 1883, încetează din viaţă în exil, la Londra.
Acestea sunt doar câteva aspecte din biografia oficială a lui Marx. În spatele scliviselii cu care a fost poleit atâta amar de vreme se pare că a existat un personaj dubios din toate punctele de vedere. După cum a remarcat Richard Wurmbrand în cartea sa Marx şi Satan, Karl Marx a avut în mod cert puternice influenţe demonice. Nu trebuie doar să ne bazăm pe ceea ce scrie Wurmbrand, roadele vieţii lui Marx denotă că sămânţa a fost otrăvită. Ideologia comunistă şi revoluţia proletară au nenorocit secolul XX mai mult decât orice altă urgie din istoria omenirii. Nici măcar hoardele barbare nu au produs atâta suferinţă şi distrugere cum a făcut comunismul. De altfel Wurmbrand aminteşte că în facultate Marx avea o fixaţie legată de conceptul de distrugere. Deşi s-a născut într-o familie înstărită şi deşi a primit o educaţie creştină, Marx a avut un comportament deviant care l-a făcut să se revolte faţă de Dumnezeu şi să uneltească împotriva Lui.
Foarte interesant este că vărul primar al lui Karl Marx a fost Gerard Philips, cel care în 1891 a înfiinţat compania cu acelaşi nume. La ora actuală compania Philips este una dintre cele mai importante din lume. Philips avea anul trecut circa 128.000 de angajaţi în peste 60 de ţări şi a consemnat venituri de 27 de miliarde de euro. Philips iluminează 65% din aeroporturile internaţionale importante, 30% din spitale, 35% din autoturisme şi 55% din stadioanele importante de fotbal. La acestea se adaugă Turnul Eiffel, Sydney Opera House, Big Ben şi Shanghai Hongqiao Square.
Gigantul olandez Philips intenţionează să se reinventeze din nou, scrie “International Herald Tribune”. Compania vrea să renunţe la producţia de electronice şi electrocasnice şi să se concentreze pe echipamente medicale şi dispozitive pentru iluminat de înaltă tehnologie, Philips fiind cel mai mare producător de echipamente de iluminat din lume. Schimbarea de strategie are două motive, potrivit Philips: populaţia lumii îmbătrâneşte, iar preocuparea pentru mediul înconjurător este din ce în ce mai mare la nivel mondial.
Marx a propovăduit comunismul şi a murit sărac, trăind din mila prietenului său mai bogat Engels. Ideologia comunistă construită de el şi perfecţionată de Lenin a nenorocit omenirea şi a propagat întunericul la propriu şi la figurat acolo unde a ajuns. Din punct de vedere material, moral şi spiritual, sub comunism oamenii au sărăcit de o manieră care nu poate fi măsurabilă. Marx este direct responsabil de excesele unor discipoli, asemenea lui Ceauşescu, care au fost campioni în propagarea întunericului cu viteza luminii.
Vărul său din partea mamei, Philips, a pariat pe capitalism şi, la peste 100 de ani distanţă compania Philips luminează planeta cu corpurile de iluminat pe care le produce. Philips a avut un rol capital în inovaţia tehnologică a secolului XX, fiind la baza a mii şi mii de patente, care stau la baza confortului nostru din ziua de azi. Printre acestea se enumeră aparatul electric de ras, casetofonul şi Compact Discul (patentat împreună cu Sony). Philips este o companie apreciată pentru implicarea ei socială şi sportivă, susţinând importante acte de caritate dar şi cunoscuta echipă de fotbal PSV Eindhoven. În anul 2000 guvernul olandez a numit pe Gerard Philips şi pe fratele său Anton drept personalităţile secolului XX în Olanda.
Doi bărbaţi, doi veri, două ideologii, două destine şi două rezultate atât de diferite… Fiindcă unul şi-a maximizat potenţialul distructiv în timp ce celălalt l-a maximizat pe cel creativ.

B.)  Karl Marx suferea de o boală de piele care poate provoca grave dezechilibre psihologice, precum ura de sine şi alienarea, potrivit unui studiu realizat de un cercetător britanic publicat în British Journal of Dermatology şi preluat de The Times.
Marx, fondator al socialismului ştiinţific şi al materialismului dialectic ce au dominat comunismul, suferea de hidradenită supurativă, spune Sam Shuster, specialist dermatolog.
Unul dintre simptomele bolii este alienarea, un concept pe care Marx l-a descris în "Capitalul".

Boala a fost descrisă în 1839 de medicul francez Alfred Velpeau. Dar, spune profesorul Shuster, informaţiile despre această boală au circulat mai greu, iar Marx nu a fost diagnosticat niciodată cu ea.


Hidradenita supurativă este o boală a glandelor sudoripare apocrine care se găsesc în zonele axilelor şi inghinală. Pielea este acoperită cu puncte negre, noduli, pete şi zone cu puroi. Atât medicii cât şi Marx, care s-a născut în Germania dar a trăit majoritatea vieţii sale la Londra, numeau boala "furunculi şi abcese", dar Shuster spune că acestea au fost prea persistente şi recidivante pentru a putea fi vorba numai de atât. Marx a început să se plângă de apariţia "furunculelor" în jurul anului 1864, pe când avea 46 de ani, potrivit unor scrisori personale, dar este posibil să fi suferit din cauza acestei boli de dinainte. În 1867, el îi scrie lui Friedrich Engels despre abcesele pe care le are "pe fese şi lângă penis", zone specifice pentru această maladie. Marx era adesea incapabil să lucreze din cauza durerilor. În 1867, Marx i-a scris lui Ludwig Kugelmann: "Am încă un abces pe partea stângă a spatelui şi numeroşi furunculi". Dovezile că Marx a suferit de această boală sunt numeroase, spune Shuster: acesta era tratat cu arsenic, cataplasme şi chirurgical, dar fără efect. Singura lui consolare era că "buboaiele" sunt "o adevărată boală proletară". Boala a contribuit şi la sărăcia lui Marx, spune Shuster. "Noul diagnostic nu este important numai din punct de vedere al corectitudinii istorice", a spus acesta. "Pielea este un organ al comunicării şi din acest motiv bolile dermatologice produc foarte mult stres psihologic, cu scăderea respectului faţă de sine, cu tulburări de stări psihice, ură de sine şi dezgust", a mai spus profesorul. "În afară de faptul că boala scade capacitatea de lucru, care contribuie la sărăcie, hidradenita contribuie la reducerea respectului faţă de sine. Astfel se explică ura de sine şi alienarea, o reacţie reflectată în alienarea dezvoltată de Marx în lucrările sale". In comparatie cu ceilalti ganditorii activi ai secolului al XlX-lea, Marx nu a avut foarte mult succes cand a debutat. Textele sale, intransigente, riguroase si dificile nu erau la indemana cititorilor lui Fourier, Blanqui sau Proudhon...
C.)  După filozofii iluminişti, promotorii satanismului sunt socialiştii şi comuniştii de toate nuanţele şi culorile: utopici, anarhici, nihilişti, atei militanţi, precum Saint-Simon, Proudhon, Marx, Engels ş.a. Semnificative sunt titlurile publicaţiilor lor: Satana, Lucifer, Anticristul, Ateul etc.
Scria Buharin, cel care a creat împreună cu Marx şi Engels prima internaţională comunistă: „Satan este primul liber-cugetător şi mântuitor al omenirii. El îl eliberează pe Adam şi îi imprimă sigiliul umanităţii pe frunte, făcându-l neascultător”.
Au făcut parte părinţii comunismului din secte satanice? Având în vedere caracterul strict secret al acestor secte, nu se poate face dovada absolută a apartenenţei lor la sectele satanice, dar scrierile şi viaţa lor fac foarte probabilă această ipoteză. Buharin, secretarul general al internaţionalei comuniste, nota în biografia lui Marx pe care a scris-o, că acesta la vârsta de 12 ani, după ce a citit Cartea Apocalipsului, era stăpânit de dorinţa de a deveni Anticristul. Aflând din Biblie că Anticristul trebuia să fie fiul marii prostituate din Apocalipsă, Marx insista ca mama sa să mărturisească deschis că a fost o prostituată.
În poezia Strigătul unui deznădăjduit, Marx scrie:


Astfel un dumnezeu mi-a smuls totul


În blestemul şi tortura destinului.
Toate lumile s-au dus fără întoarcere!
Nimic nu mi-a mai rămas, nimic decât răzbunarea.
Îmi voi construi tronul pe înălţimi,
Pe un vârf rece şi gigantic.

Ne stăruie încă pe retină portretul lui Marx pe care ani la rând am fost obligaţi să-l privim: barba stufoasă, părul lung. La vremea când a trăit el, barba şi părul în felul acesta îl purtau numai adepţii Ioanei Suthcott, o preoteasă a lui Satana, care se considera a fi în legătură cu demonul Shiloh.


Familia lui Marx, ca orice familie în care stăpâneşte duhul întunericului, s-a aflat sub blestem. Trei copii ai lui Marx (alcoolic în veşnică lipsă de bani) au murit de subnutriţie. Fiica sa, Laura, căsătorită cu socialistul Leforgue, şi-a îngropat, de asemenea, trei copii. După care ea şi soţul ei s-au sinucis. O altă fiică, Eleonora, a hotărât să facă acelaşi lucru împreună cu soţul ei. Ea a murit. El s-a răzgândit în ultimul moment.

Despre Lenin şi Stalin, de asemenea, sunt motive suficiente să credem că au practicat satanismul. Lenin a fost adus la putere în Rusia de lojile masonice occidentale. Acelaşi Buharin care a scris biografia lui Marx nota despre Stalin: „El nu este un om, ci un diavol”. Primele pseudonime sub care a scris Stalin au fost în limba gruză: Demonoşvili (îndrăcitul) şi Besoşvili (diabolicul).
E lucru sigur că în Uniunea Sovietică bolşevicii au practicat cultul satanist. ZiarulPravoslavnaia scria în 1977: „Catedrala ortodoxă din Odessa, atât de iubită de locuitorii oraşului, a devenit un loc de întruniri sataniste la puţin timp după luarea puterii de comunişti. Ei se mai întruneau şi la Slobodka – Romanovka şi în vechea casă a contelui Tolstoi”. În continuare, sunt descrise cu detalii slujbele satanice.


So...nu stiu ce parare aveti voi...insa, de  cand si-a scris operele pana in prezent, Marx nu a avut parte sa-si vada profetiile implinite.  Dupa aproape orice norma, a dat-o in bara rau de tot, iar acum, criza economica mondiala este cel mai apropiat lucru de colapsul societatii industriale pe care l-a prevazut el. Lipsesc, bineinteles, cateva elemente cheie: dictatura proletariatului si revolutia mondiala. (probabil, cat de curand..ii simt deja mirosul in aer..)
Doar din cateva puncte de vedere, capitalismul, in sensul clasic al cuvantului,  pare ca-si va da sfarsitul, iar triumful lui Marx nu poate fi decat unul virtual si cam atat.
Lacomia si inconstienta bancherilor au stat si stau la baza crizei. Sa vedem cum vor reactiona statele capitaliste,  ce se va intampla cu noi romanii, ce si cate compromisuri vom face,  pe cine vom "linge" in dosuri, ce se va intampla cu  cipurile,  Noua Ordine Mondiala ce ne vrea pe toti in "Big Brother"...dar, despre aspectele acestea in alt post.



 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino