marți, 19 mai 2009

Inmultirea pestilor..


Peştii morţi în raul Pineios, Grecia centrală. Experţii au luat probe de peşte si de apă pentru a fi testate.(sursa EPA /VASILIKI PASCHALI)

Photobucket

Filipine pe 01 martie 2009...care detine peste 50% de râuri poluate, poluarea provenind mai mult din deşeurile menajere.(sursa EPA / Francis R. MALASIG)

...Ca sa nu mai amintim si de Gange, unde mai mult de 400 de milioane de oameni traiesc de-a lungul Gangelui, iar ritualul baii zilnice in Gange, care chiar daca poate fi considerat sfânt, are mari problemele cu ecologia care...lasa de dorit. Plin cu deşeuri chimice, animale si cadavre ce plutesc pe rau, canalizarea..s.a.toate acestea transmit majore riscuri pentru sănătate, fie direct prin imbaierea in aceasta apă (de exemplu: infectie Bilharziasis ),fie pe cale orala din apa "potabilă" care de cele mai multe ori contine urme de fecale..

Photobucket
Un om care colecteaza peştii morţi în Guanqiao Lac în Wuhan din centrul Hubei provincie a Chinei.(sursa EPA / Zhou )
Photobucket

O vacă (..."asa arata o vaca.. ^ ) de păşune printre grămezi de gunoaie în Dhaka, cu peste 8000 mahalale, mii de oameni în fiecare zi de lucru traiesc în mediul poluat din Bangladesh. Orasul este cunoscut ca cel mai poluat loc de furnizare a apei din lume, contaminat cu deşeuri industriale şi de excremente umane. Autorităţile locale din Dhaka nu consideră o prioritate in eliminarea deşeurilor şi, ca urmare, aceasta se acumulează în gunoaie mari cat stâlpii din oraş înainte de a fi în final, eliminat.(sursa Brunopress)
Photobucket

Un baiat(?)copil - indian caută monede în apele poluate din Yamuna River din New Delhi. Poluarea reprezinta aproximativ 79 la suta din totalul apelor reziduale care se varsa in rau, in ciuda milioanelor cheltuite guvernului indian in încercarea de a curăţa râul de cele mai multe deşeuri, iar cu toate statiile de tratare nivelurile de poluare continua să crească.
Photobucket

...off, iar la poza asta, am ramas interzisa..si fara..cuvinte..
Photobucket

...mai mult sau mai putin, o meserie frumoasa uneori...
Photobucket

Acum, ma intreb si eu asaaa - doar pt. mine - privind la fotografiile de mai sus: oare asta inseamna un om de rand , unul care ar trebui sa fie multumit ca i se ingaduie sa mai si respire, basca sa se mai si bucure ca are privilegiul de a se scalda..in rauri binecuvantate..? Acestea dragilor, arata tot o identitate a unei natii, doua, trei..popoare, unde drepturile omului au ajuns chiar de ras si sunt interpretabile mai rau ca in tricolora noastra..Saracii de ei, saracii si de noi, pt. ca suntem condamnati la speranta mereu si cam atat.


Dupa ce ca eram trista si resemnata :) de ale mele..stau si eu ca si "altii"tot cu mainile goale in fata acestor suflete care cred ca au si carnea dupa ei "fripta". Numai noi, suntem cei mai tari din parcare, cei mai cei, cei mai destepti de pe fata pamantului pt. ca vrem si pretindem sa aratam, si sa demonstram ca ne dorim sa ne pastram fiinta nationala ....Okie, minunat, dar cum (?), cand noi nu ne intelegem cu propriul nostru "frate" roman. ..Parca stam la panda, doar sa prindem miscarea aceea gresita, pe care ar face-o concurenta noastra, (Guerrilla versus Kiss fm, sau invers..), ca sa demonstram ce?!...Si, aici nu fac referiri la profesionalismul amandoura, care pana la urma, d.p.m.d.v - este indiscutabil, insa, niciunul nu e mai bun sau mai rau decat altul, si nici aici nu ma refer la cate kilograme de cultura au incubat fiecare, doar la stilul asta al lor de a se "impunge" pe post, pe blog, pe unde vor si pot fiecare, din dorinta fiecaruia dintre ei, de a se tocmi parca la pretul cu amanuntul, al modului de exprimare catre auzul "fin" al ascultatorilor..


Nu stiu ce reclama ar fi facut cei de la kiss fm, cu conotatie dura spre un vulgarism, iesit din comun.. ce sa spun.(!) acea P***..exprimata pe post ( am vazut si videoclipul, e chiar okie.:)) Apoi, din pagina de blog personala a lui Huidu, am privit si clipul lui Craio, cel cu ..B***i...La fel spun: ehi, si? Mare chestie domn'le (!), daca omul asa avea chef, fie sa iasa si din tipare si stereotipuri, fie..ce o fi fost..Nu-ti convine, nu-ti place ceva, spune-o nene, tare si raspicat, pe gura, pe unde poti.. Acum sa stam sa declansam un intreg "razbel" de vorbe in varful limbii cat mai intepatoare, mergand pe ideea ca primul responsabil cu deschiderea "gurii" , sau celalalt cu "exchibitionismul" practicat, pe vreo parte a corpului unor "ele", atat cei de la postul de radio Guerrilla cat si Kiss fm, o va "servi" neaparat celuilalt, prin aforisme proprii, carteli pe post, pe bloguri, apostrofari, incercand sa-l tina la respect, sa-l potoleasca cumva si, niciunul nu se lasa mai prejos...

Poate nu vor mai spune nimic la un moment dat, despre aceste reclame, cuvinte, pe la radio sau prin emisiunile tv. presupunand ca se vor si plictisi in a cauta "galceava" aiurea, si poate vor gandi ca noi ascultatorii si telespectatorii, le vom transmite telepatic, ca atata gandit poate dauneaza si poate daca ar fi un pic mai vicleni :) ar avea in vedere numai pe cei din jurul lor...(cei apropiati..) Stam sa injuram pe furis, ne rupem in bancuri...dar, niciunul nu spune :" Ia sa nu ma mai intereseze, domn'le ce spune "cutarica"! De ce sa ma "umilesc" eu, celui care incearca sa ma calce pe "batatura" cu orice ocazie posibila?...Insa, imi este draga toata gasca lui Dobro, inclusiv "the master"..:) si chiar nu am nimic impotriva lui Huidu :) carcotasul.
Singura mea dorinta si unica, legata de polemica iscata, habar n-am de catre cine (?), sau cine a inceput primul..(?).. este sa fie cat mai curand PEACE & LOVE...Sa-si ceara scuze si unii si ceilalti, si apoi fiecare cu .................


De nepatruns este uneori, psihologia oamenilor... Ce suntem, cum suntem si de ce suntem uneori cum suntem...? Ce nu acceptam din ce nu pricepem..? ..Ma intreb mereu..Unii stiu clar ca nu se tem de adevar pt.ca il spun mereu, indiferent de consecinte, iar altii, construiesc aceeasi minciuna axata pe un neadevar si il repeta de cat mai multe ori, astfel incepand sa-l creada si ei dar si "tu" , respectiva minciuna devenind astfel un adevar. So, una din doua: ori suntem masochisti aratand ca suntem si ramanem multumiti, insistand in continuare ca noi avem dreptate, ori ne dam "martiri" fara sa mai cerem explicatii si fara sa mai batem apropouri, pe principiul ca "cine e mai destept se retrage (tace..) amplificand astfel adevarul si mai mult in fata celor care ne aud si cred ce spunem. PEACE & LOVE again MANs!;)
 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino