luni, 20 aprilie 2009

Shopoart..


..Cum sa dai delete la amintiri si personaje din viata ta? Cum sa uiti sau sa nu reactionezi cand vezi lucururi frumoase in jur? Orice om, mai mult sau mai putin - reactioneaza cumva, in functie de maturitatea sa emotionala cand vede ceva frumos, macar.
Sincera sa fiu, habar n-aveam despre existenta lui Caravaggio Michelangelo Merisi, un pictor italian, nascut prin omiesasesute si ceva :) in satul ce-i poarta si numele - Caravaggio.

Cu siguranta, ma impresioneaza - utilizarea tehnicii folosita - lumina si intunericul ce realizeaza efectul 3 D , si poarta numele de- chiaroscuro.Viata pictorului cam haotica, se identifica cu personalitatea sa, ba chiar ii aduce acestuia si cateva arestari, de multe ori, iar prin 1606, la pariul unui joc de tenis, acesta aduce un "argument" ce-l face sa-si ucida adversarul, determinandu-l apoi, sa fuga la Napoli, dupa care incearca totusi, sa-si reabiliteze numele cumva, pe la prietenii sai din Roma. Nu reuseste insa pt. ca este rapus de o pneumonie care-l ucide undeva prin Porto-ercole, mai inainte de a reusi aceasta calatorie. 

Cele trei tablouri din viata sf.Matei , expuse mai jos - imi provoaca o senzatie minunata dar si turbulenta , contrastul dintre petele luminoase cat si cele intunecate, ma pune pe ganduri nu, in a-l asemui cu Rembrandt Hermensz van Riju - ce pare ca foloseste si el aceasta tehnica chirascuro - dar, cu siguranta in primul "tablou" - denumit "chemarea" - calling - acel deget aratat impreuna cu lumina dupa fata lui Jsus se aseamana cu "scanteia" lui Michelangelo pt.viata in Adam..urmand "inspiration" si nu in ultimul rand "martyrdom"..Imi plac toate atitudinile din ele, jocul curajos dintre lights and dark, ce parca incearca sa ma bulverseze si, sa-mi pun intrebarea ..daca am sau nu as avea un sfant anume..iar daca da, atunci cu siguranta va fi sf.Matei, cel cu picioarele murdare..

Totul este inspiratie - in aceste imagini, pe care le-as posta cu mare drag intr-o noua si alta Capela Sixtina..

Photobucket
Photobucket
Photobucket

3 comments:

Vilhelm man on 20 aprilie 2009 la 20:06 spunea...

Ai spirit de observatie foarte dezvoltat!

Anonim spunea...

Da, chiar asa! Dezvolvat simt de observatie si al umorului, dar mai ales cel artistic.
Eram prin zona si am zis sa te salut dyeve. Hristos a inviat!

Anonim spunea...

emma..ce nice surpise..babe
thx.masteritzo!@ ai o parere totusi "prea" buna babe..despre mine..:))
te pup..muwa..

 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino